25 kwietnia, 2024

Profesjonalny dostawca lodów do sektora HoReCa

Wiele lokali gastronomicznych, między innymi cukiernie, kawiarnie, restauracje, chcą sprzedawać lody w sezonie wiosennym i letnim. Jest to dodatkowy dochód dla każdego takiego lokalu sprzedającego żywność. Dobrej jakości wyroby może zagwarantować dostawca lodów do HoReCa. Warto wybierać szczególnie tych dostawców, którzy mają duży wybór, wysokiej jakości produktów. Najlepszą propozycją mogą być lody naturalne, czyli takie, które zostały zrobione z naturalnych składników, między innymi: śmietany, owoców, mleka. W ich składzie nie zbędnych komponentów, które często umieszcza się w dzisiejszych czasach w lodach, czyli sztucznych barwników i konserwantów.

Dlaczego warto wybrać dobre lody naturalne?

Zadowoleni klienci to najlepsze co może spotkać restauracje, hotele czy kawiarnie. Dostawca lodów do HoReCa jest w stanie zagwarantować, że rozprowadzane przez niego produkty będą tym wyrobem, który polubi każdy klient. Duży wybór występuje zarówno w lodach tradycyjnych powstałych na bazie śmietany czy mleka, jak i w sorbetach. Nie brakuje tutaj także lodów wegańskich, o które tak często teraz pytają klienci. W tych produktach widoczne są dodatki, w postaci bakalii, owoców, czekolady. Dobry dostawca nie proponuje lodów, które zawierają: syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatorów, karagenu, past i gotowych półproduktów, koncentratów. Lody robione są od podstaw drogą tradycyjną, domową, przy użyciu dostępnych nowoczesnych środków. Wyroby mogą być użyte do różnych działań, sprzedawane pod różnymi postaciami, na przykład jako lody umieszczane na wafelku czy do miseczek z bitą śmietaną i dodatkami w postaci owoców i bakalii.